Climex biedt online oplossing om klimaatneutraal te ondernemen

12 mei 2016

Nederlandse bedrijven en overheden zoeken naar mogelijkheden om klimaatneutraal te ondernemen. Dit kan o.a. door de CO2-uitstoot te compenseren en door duurzaam opgewekte energie te verbruiken.

Vanaf vandaag kunnen bedrijven en organisaties via de Climex website hun totale CO2-uitstoot berekenen en direct compenseren.

Via de rekenmodule op de website kan het jaarlijkse energieverbruik worden ingevuld, samen met andere componenten zoals het brandstofverbruik van het wagenpark. De module berekent hoeveel CO2-certificaten nodig zijn om de uitstoot volledig te compenseren en zo klimaatneutraal te ondernemen.

Vervolgens kunnen bedrijven via de Climex website de benodigde CO2-certificaten direct bestellen. Climex biedt de keuze uit Gold Standard certificaten uit Turkije of uit Afrika, respectievelijk een stortgasproject in Istanbul of een cookstove programma. CO2-certificaten uitgegeven door Gold Standard (WNF) zijn uitsluitend afkomstig van projecten waarbij er sprake is van aanwijsbare positieve impact op het milieu en de gezondheid van de lokale bevolking.

Naast CO2-reductiecertificaten biedt Climex ook Garanties van Oorsprong (GVO’s) aan. Met de aankoop van GVO’s kunnen organisaties de herkomst van hun elektriciteitsverbruik claimen, bijvoorbeeld verbruik van elektriciteit dat uitsluitend is opgewekt met Nederlandse windmolens.

Via de webshop kunnen organisaties hun aankoop betalen, waarna Climex de certificaten levert. Bedrijven ontvangen vervolgens een certificaat ter bewijs van de compensatie van de footprint. Climex is al vele jaren de marktplaats voor CO2-reductiecertificaten en GVO’s. Naast vrijwillige CO2-certificaten biedt Climex ook CO2-certificaten voor de verplichte markt aan, de zogeheten CER’s en EUA’s (emissierechten). Voor grote volumes bieden wij ook certificaten aan afkomstig van andere projecten.

Wij helpen u graag verder, dus heeft u vragen neem dan even contact met ons op via telefoon 088-1052100 of via csdesk@climex.com.


Laatste nieuws

Discussie over duurzame energie-inkoop grootverbruikers heeft verkeerde focus

Nederlandse groene stroom is nog altijd schaarser dan we zouden willen, bleek onlangs weer uit onderzoek van SOMO en Greenpeace. Veel gemeenten in Nederland, grootverbruikers van energie, vergroenen hun grijze stroom met ‘foute’ buitenlandse garanties van oorsprong (‘GVO’s of groencertificaten’) stelden de onderzoekers in hun rapport ‘Kortsluiting op de markt voor groene energie’.

Lees verder ...

Wat bepaalt de duurzaamheid van een energieleverancier?

Het is inmiddels een terugkerend fenomeen: de ranglijsten die bepalen welk bedrijf de meest duurzame energieleverancier van Nederland is. En die ranglijsten leiden vaak tot veel discussie over wat nu precies duurzame en minder duurzame energieleveranciers zijn. De vraag is daarom: wat zijn nu de criteria om te bepalen hoe duurzaam een energieleverancier is. En zijn die criteria werkbaar?

Lees verder ...

Maak resultaten energiebesparing inzichtelijk

Om de gemaakte afspraken in het Energieakkoord te kunnen halen is meer energiebesparing noodzakelijk. Dat concludeerde het kabinet recentelijk in een debat met de Tweede kamer. Minister Henk Kamp van Economische Zaken geeft aan meer van de zakelijke markt te verwachten om energie te besparen. Hij houdt bedrijven daarbij aan de afspraken die zijn gemaakt in het Energieakkoord.

Lees verder ...