Energiekosten vaak te hoog door inefficiënte administratie

31 maart 2016

Veel grootverbruikers van energie betalen te hoge energiekosten. Soms omdat ze voor aansluitingen betalen die niet (meer) tot het contract behoren, en soms wordt er onnodig veel energie verbruikt. Dat komt omdat ze de administratie van hun energie-aansluitingen en het inzicht in energieverbruiken onvoldoende hebben geautomatiseerd.

Daardoor is er vaak sprake van beperkt zicht op de status van aanvragen en mutaties van aansluitingen en kunnen doorlooptijden stagneren. Bovendien is in veel gevallen onvoldoende inzicht in verbruiken waardoor onvoldoende gestuurd kan worden op energiebesparende doelstellingen. Om de administratie te professionaliseren en actueel inzicht te hebben in energieverbruiken biedt Climex ‘Digitaal Beheer Energie’ (DB Energie) met aanvullende diensten.

DB Energie is ontwikkeld voor grootverbruikers en is een online applicatie om energieaansluitingen en alle voor de verbruiker relevante informatie te administreren. Het systeem communiceert rechtstreeks met de leverancier(s) en netbeheerder(s) inzake nieuwe aansluitingen en mutaties. Doordat alle factuurkenmerken en kostenplaatsen in het systeem worden opgenomen is factuurcontrole veel efficiënter uit te voeren en krijgen overheden en bedrijven een duidelijk inzicht in hun verbruik, waardoor ze kunnen onderzoeken waar en hoe ze kunnen besparen op energie.

Mocht u meer willen weten over energiebeheer, rapportages en verbruiksanalyses, neem dan contact met ons op.

 

 

 


Laatste nieuws

Verhuisbericht

Per 24 april verhuizen wij van ons kantoor in Amsterdam-Zuidoost naar ons nieuwe kantoor in Naarden Vesting. Ons nieuwe adres is: Bussummerstraat 3, 1411 PK te Naarden. Voor een routebeschrijving klik hier.

En per 11 mei zijn wij bereikbaar via ons nieuwe telefoonnummer 088-1052100. Tot die tijd blijven wij bereikbaar op onze huidige telefoonnummers.

Lees verder ...

Discussie over duurzame energie-inkoop grootverbruikers heeft verkeerde focus

Nederlandse groene stroom is nog altijd schaarser dan we zouden willen, bleek onlangs weer uit onderzoek van SOMO en Greenpeace. Veel gemeenten in Nederland, grootverbruikers van energie, vergroenen hun grijze stroom met ‘foute’ buitenlandse garanties van oorsprong (‘GVO’s of groencertificaten’) stelden de onderzoekers in hun rapport ‘Kortsluiting op de markt voor groene energie’.

Lees verder ...

Wat bepaalt de duurzaamheid van een energieleverancier?

Het is inmiddels een terugkerend fenomeen: de ranglijsten die bepalen welk bedrijf de meest duurzame energieleverancier van Nederland is. En die ranglijsten leiden vaak tot veel discussie over wat nu precies duurzame en minder duurzame energieleveranciers zijn. De vraag is daarom: wat zijn nu de criteria om te bepalen hoe duurzaam een energieleverancier is. En zijn die criteria werkbaar?

Lees verder ...